tisdag 23 februari 2010

Ännu ett...

En supersnabb och god rätt på lövbiff kommer här! Vi äter aldrig lövbiff så detta ska bli kul att prova!

500 g lövbiff

Olivolja till stekning

1 gul lök

2-3 klyftor vitlök

2 msk tomatpuré

300 g champinhjoner

1 kruka basilika

2 1/2 dl vispgrädde eller mellangrädde

3 dl vatten+ 1 1/2 msk kalvfond eller en skvätt rödvin

1 paket sockerärtor

Flingsalt och nymalen svartpeppar

TILL SERVERING:

Ris

Grönsallad

Skär köttet i ca 2 cm breda strimlor, strimla löken och dela champinjonerna. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs köttet i ett par minuter så det får en vacker färg. Tillsätt lök och champinjoner och låt steka med i några minuter.

Pressa ner vitlöken och tillsätt tomatpurén, rör om. Häll på grädde, vatten och fond (eller rödvin) Låt puttra några minuter.

Blanda ner basilikabladen tillsammans med sockerärtorna. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Servera med ris och en grönsallad.

Hittat på Monika Ahlbergs blogg. Kanon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar